به گزارش سرویس شعروادبیات «آرتنا»،محسن رضوانی، شاعر و نویسنده جوان کشورمان در نشست ادبی «17 دقیقه حرف حساب» که با حضور نویسندگان ایرانی در راهپیمایی «مارشمیرا» در محل این بنیاد برگزار شد، گفت: در 16 آذر سال 1332 سه دانشجوی ایرانی را مقابل پای معاون رئیس جمهور آمریکا به شهادت رساندند که دکتر شریعتی سالها بعد، از آنها با تعبیر سه آذر اهورایی یاد کرد. خون این سه دانشجو خیلی برکت داشت و سند جنایت آمریکا شد. سه آذر اهورایی هم که در بوسنی تقدیم اسلام کردیم، خونهایی بسیار بابرکت داشتند.
وی افزود: مسأله بوسنی هم سند خیلی روشنی است بر چند موضوع دیگر. اول اینکه مردم جهان، مسلمانان را متهم به خشونت نکنند؛ حافظه تاریخی خود را تقویت کنند و بدانند که استفاده از بمبهای اتمی، راهاندازی جنگهای جهانی اول و دوم، نسلکشی و بردهداری، کشتار سرخپوستان و ... بدون حضور مسلمانان انجام شده است. پس مسأله بوسنی یک روش برای مواجهه با غربیها برای تبرئه مسلمانان از خشونت است.
رضوانی ادامه داد: همیشه جمهوری اسلامی و حزبالله لبنان را به طایفهگری در راستای تحقق اهداف مذهبی خود متهم میکردند. حمایت ایران از بوسنی در جنگ بالکان با توجه به اینکه مسلمانان این کشور، سنی مذهب هستند، خلاف این ادعای پوچ را ثابت میکند. جاننثاری و فداکاری جوانان ایران در بوسنی نشان میدهد که آرمان جمهوری اسلامی دفاع از همه مسلمانان و تمام مستضعفان جهان است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با خطاب قرار دادن جوانان بوسنی گفت: شما جوانان بوسنیایی باید فرق بین دوست و دشمن را تشخیص دهید.
رضوانی همچنین اظهار کرد: در این سفر، مساجد بسیاری را دیدم که توسط صربها تخریب شده بودند؛ اما حتی یک کلیسا را ندیدم که مسلمانان به آن کوچکترین آسیبی رسانده باشند.
این شاعر و نویسنده در پایان سخنانش اظهار داشت: اولین مرحله یک سالک، سفر و زیارت است. از طرفی نویسنده و شاعر و هنرمند، سالک هستند و باید اقدام به سفر کنند. خیلی از آثار فاخر ادبیات از رهگذر سفر خلق شده و رهاورد سفر بوده است.
مجید قیصری، رماننویس و برنده جایزه ادبی جلال آلاحمد، دیگر راوی 17 دقیقه حرف حساب بود که به جای سخنرانی، یک روایت داستانی از خودش با نام «درینا، رود نیست» را خواند که حاصل مشاهداتش در راهپیمایی مارشمیرا برای بزرگداشت قربانیان نسلکشی سربرنیتسا بود.
بر اساس این گزارش، نشست «17 دقیقه حرف حساب»، پیش از ظهر امروز یکشنبه اول مرداد با حضور نویسندگان و شاعران شرکتکننده در راهپیمایی «مارشمیرا» و جمعی از اهالی قلم و اندیشه در تالار جلال آلاحمد بنیاد شعر و ادبیات داستانی برگزار شد.